BlauwborstH.jpg
HuismusH.jpg
KraagtrapHeader.jpg
VorkstaartplevierH.jpg
vuurtorenH.jpg
morinelh-003.jpg
roodkoph.jpg
isr15022.jpg
imgl9147-001.jpg
boomvalkh.jpg
audouinsHeader.jpg
BijeneterHeader.jpg
RoodoogvireoHeader.jpg
BlauwstaartHeader2.jpg
ReuzenzwartkopmeeuwHeader.jpg
PapegaaiduikerHeader.jpg
LangstaartklauwierHeader.jpg
KleinsteStrandloperHeader.jpg
RosseGruttoHeader.jpg
GroteTrapHeader.jpg
VogelaarsHeader.jpg
WaterrietHeader.jpg
VelduilHeader.jpg

In het bos.....

De laatste dagen werden toch weer leuke soorten gezien. De verwachte Roodmus meldde zich op vrijdag 24 mei op vakantiepark de Krim. Een man Grauwe Klauwier werd gezien langs het fietspad bij de Tuintjes en een dag later aan het einde van de Krimweg bij paal 28. Mogelijk betrof het dezelfde vogel. Een zingende Europese Kanarie werd 25 mei gevonden rondom het gemeentehuis in Den Burg. Je moest snel ter plaatse zijn om de vogel te kunnen horen want na een uur leek de vogel te zijn verdwenen. Op zondag 26 mei was Dorpzicht the place to be. Een goede ontdekking van een zingende Grauwe Fitis op deze locatie zorgde voor enige opwinding. De vogel bevond zich diep in het bos en liet zich zelden zien of horen. Sommige waarnemers 'dipten' de soort en anderen werden pas na enkele uren wachten beloond. Vandaag werd de vogel niet meer gehoord en leek verder te zijn gevlogen.

{play}images/mp3/grfitis260513.mp3{/play}

Grauwe Fitis / Greenish Warbler Phylloscopus trochiloides zang / song, Dorpzicht, De Cocksdorp, Texel, 26-05-2013 Rob van Bemmelen



 

Bijeneter / European Bee-eater Merops apiaster, Dorpzicht, De Cocksdorp, Texel, 26-05-2013

Wat later op de dag werd een Bijeneter gezien boven het meest zuidelijke bosperceel van Dorpzicht. In de luwte van het bos pakte de vogel enkele malen een dikke hommel uit de lucht waarbij hij werd lastiggevallen door de aanwezige Boerenzwaluwen. Vandaag 27 mei werd in Dorpzicht een zingende Wielewaal gehoord. Op twee verschillende plaatsen op Texel werden langsvliegende Wespendieven gezien. 

 

Over de auteur/fotograaf

Jos van den Berg is een bekende Texelse vogelaar en fotograaf. Hij is dagelijks in het veld te vinden en schrijft regelmatig een blog over nieuwe vogelsoorten, excursies op Texel en andere wetenswaardigheden.

jos vandenberg

Delen via social media

Laat anderen ook genieten van deze blog en deel hem op je social media kanalen.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste blogs en excursies en schrijf je in voor de nieuwsbrief.